Web Analytics Made Easy - Statcounter

بناب - رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بناب از برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره موسیقی «آوای انتظار» در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب صدقی یکشنبه با اعلام این خبر به خبرنگاران گفت: دوازدهمین دوره جشنواره موسیقی «آوای انتظار» در دو بخش استانی (موسیقی اصیل ایرانی) و منطقه ای (موسیقی عاشیق، موغام و کلاسیک) با موضوعات آزاد برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: این موسیقی اصیل حاوی ارزش ها و ریشه های سنتی و اصیل ماست که می تواند حرفی برای گفتن در مجامع جهانی داشته باشد و جشنواره هایی با محوریت موسیقی آیینی گامی مهم در ماندگار کردن نغمه های آیینی، مذهبی است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان بناب با تأکید بر اینکه جشنواره به منظور ارتقای کمی و کیفی هنر موسیقی اصیل ایرانی و برای مشارکت حداکثری هنرمندان این عرصه و نیز ایجاد رقابتی سالم و فنی برگزار می شود، تصریح کرد: بخش موسیقی سنتی این جشنواره به صورت گروهی و هر گروه متشکل از حداقل چهار نفر خواهد بود و هیچ کدام از گروه ها مجاز به استفاده از هنرمندان تکراری نیستند.

به گفته صدقی، در بخش موسیقی سنتی ردیف و قطعات و تصنیف موسیقی ایرانی و اشعار عرفانی مد نظر بوده و اجرای قطعه ای در مورد انتظار و یا مدح امام زمان(عج) امتیاز ویژه ای است.

وی اذعان کرد: آخرین مهلت ارسال اشعار و ثبت نام گروه ها و ارسال آن در لوح فشرده (cd) جهت بازبینی چهارم دی سال جاری و زمان اعلام نتایج بازبینی ۱۶ دی در نظر گرفته شده است و همزمان با ایام ولادت فرخنده حضرت زینب(س) از چهارم تا هفتم بهمن ۹۶ در سالن مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بناب برگزار می شود.

صدقی در پایان تصریح کرد: علاقمندان برای شرکت در جشنواره و کسب اطلاعات بیشتر به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بناب مراجعه و یا با شماره تلفن ۳۷۷۳۴۷۷۲(۰۴۱) داخلی ۱۷ تماس حاصل کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۲۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران

درمورد موسیقی نواحی ایران هرقدر صحبت شود باز کم است. چون کم‌کاری‌ها در این زمینه به حدی است که خیلی می‌توان در این باره صحبت کرد. اما یکی از اتفاقات خوبی که در هفته‌های گذشته رخ داد این بود که در شهر سنندج استان کردستان جشنواره دف نوازان با عنوان «هزار دف» در روستای پالنگان کردستان برگزار شد که از تمام ایران در این جشنواره حضور داشتند و نکته قابل توجه این است که کردستان به ویژه شهر سنندج؛ خطه‌ی دف‌نوازی ایران است تا جایی که اقلیمی به شمار می‌آید که این ساز در هر خانه‌ای دیده می‌شود و این موضوع نیز، در سراسر ایران گسترش پیدا کرده است و حضور دف در دیگر اقوام کشور هم، وجود دارد.

در پایتخت هم، افراد زیادی به آموزش و یادگیری دف می‌پردازند و اهمیت این ساز به حدی است که از آن در مراسم‌های مختلف رسانه ای، محفلی، خانوادگی و رسمی استفاده می‌شود. از اینرو، گفته می‌شود که اجرا‌های خوب دف‌نوازی در جشنواره دف‌نوازان «هزار دف» انجام شده و در موسیقی نواحی ایران، اقدام ارزنده‌ای بوده است.

محمّد طریقت، نوازنده دف و سنتور در برنامه «هفت اقلیم» رادیو فرهنگ درمورد جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» در پالنگان کردستان اظهار کرد: بنده به عنوان نوازنده دف در این جشنواره دعوت شدم و در جریان آن، به صورت فراخوان از نوازنده‌های دف سراسر ایران دعوت شده بود تا در این جشنواره حضور داشته باشند و  اگرچه کم و کاستی‌هایی وجود داشت و بخشی از آن‌ها طبیعی است و در فضای مجازی به این موضوع اشاره شده بود ولی باید توجه کرد که دومین بار بود که به همت دوستداران فرهنگ و هنر کشور، این جشنواره دف‌نوازی برگزار شد و این جشنواره، اجتماعی از حضور پُرشور مردم هنر‌ دوست سراسر ایران بود که از هر گروه سنی با همدلی و اتحاد خود سعی کردند پاسداشت فرهنگ، هنر و تاریخ ارزشمند به جای مانده از نیاکانمان را داشته باشند.

این نوازنده گفت: در مجموع، این‌طور می‌توانم از این جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» پالنگان صحبت کنم و خیلی نمی‌توان حواشی آن را نقد کرد چراکه برای دومین بار این جشنواره برگزار شد و اوایل هر کاری، یک سری نواقص و کاستی‌هایی وجود دارد و این مشکلات و کاستی‌ها قابل اغماض هستند.

محمّد طریقت درمورد این که آیا جشنواره «هزار دف» رقابتی، تکنوازی و یا گروه‌نوازی بوده است؟ افزود: جشنواره دف‌نوازی به صورت گروه‌نوازی بود؛ به طوری‌که دف‌نوازان تحت کنترل و رهبری یک سری از سرپرستان دف‌نوازی بودند. 

خبرنگار: فاطیما میرزایی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • کنسرت موسیقی  زاگرس در تالار وحدت
  • سامان علیپور موسیقی منطقه زاگرس را به تالار وحدت می‌آورد
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی در ارومیه برگزار می‌شود
  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران